Niels Klim – the award show

Som det nok vil være de fleste læsere af denne blog bekendt, vandt jeg Niels Klim-prisen for bedste science fiction-novelle på dansk i 2011 for En helt almindelig død (delt med Michael Kamp). Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med Fantasticon, og jeg ville ønske, at I kunne have været til stede (hvis I altså ikke hører til blandt dem, der var det).

Men ved I hvad? Det kan I faktisk. Initiativtageren til prisen, Lise Andreasen, har lagt en grundig gennemgang af prisceremonien ud på sin hjemmeside, hvor man kan følge slagets gang og høre de nominerede noveller beskrevet. Der følger også billeder med, og her skal man lige være opmærksom på, at de konstant skifter, så det kan betale sig ikke at køre for hurtigt ned ad siden.

Læs mere om prisceremonien her.

Ellers koncentrerer jeg lige nu mine kræfter om to ting: Roskilde Festival og min kommende novellesamling. Jeg har skrevet den sidste af de to nye noveller færdig, men skal lige have gennemgået dem igen, og så skal jeg i gang med at redigere de af mine gamle science fiction-noveller, som skal med i samlingen.

Endelig nåede jeg også at få skrevet en novelle til Drengelitteraturprisen, men da den kun måtte være på højst 1500 ord, var det mere et spørgsmål om at fatte sig i korthed og veje hvert et ord på en guldvægt. Jeg er selv tilfreds med resultatet, men nu må vi se, om dommerne er enige. Jeg går under alle omstændigheder ud fra, at konkurrencen er hård, eftersom førstepræmien er på 25.000 kroner.

Leave a Reply