Mig og Dennis

De sidste par år har budt på flere knib-mig-i-armen stunder. Det var stort, da jeg kunne læse min novelle Fru Jensen og den nydelige mand i Himmelskibet, og endnu større da jeg vandt Fantastisks novellekonkurrence. Og det føltes som en milepæl, da jeg med I overfladen – Lige under overfladen 2 for første gang kunne se min fiktion på tryk i en bog. Men jeg kommer ikke udenom, at det foreløbige højdepunkt er, at min novelle Langt ude i skoven er med i Tellerups horrorantologi Velkommen til dybet.

Det er der flere årsager til. Selvfølgelig er det et skridt i den rigtige retning, at der er tale om en udgivelse på et professionelt forlag, og det føles som et kæmpe klap på skulderen at vide, at der ud af 148 indsendte noveller kun var 13, som slap igennem nåleøjet. Men min begejstring skyldes også dette: Tellerup er Dennis Jürgensens forlag.

I starten af 80’erne var Dennis Jürgensen min helt. Jeg slugte bøger som Kærlighed ved første hik (der ikke har meget med Anja & Viktor-filmene at gøre), Er du blød, mand?, Jord i hovedet (min favorit med alle dens Poe-referencer), og jeg lå flad af grin over Freddy-serien. Jeg husker også, at jeg købte Grønne øjne, da den udkom og blev vældig overrasket over, at den viste sig at bestå af fire regulære gysernoveller uden det store at grine af (især den med hånddukken gav mig myrekryb).

Siden voksede Dennis og jeg fra hinanden, da mere “voksne” forfattere som Stephen King, J.R.R. Tolkien og John Irving kom på tværs. Men jeg husker stadig de gode læseoplevelser, og jeg havde aldrig forestillet mig, at en af mine noveller en dag skulle være med i en bog med Tellerups ræve-logo på ryggen.

Leave a Reply