Månebase Rødhætte skamrost

mrcoverNogle gange kan det godt betale sig at google sit eget navn. For ellers havde jeg ikke opdaget denne overstrømmende anmeldelse af min novellesamling Månebase Rødhætte, som lige har haft to års jubilæum.

Anmeldelsen er dog kun to måneder gammel og stammer fra Den lille bogblog. Det danske fanmiljø er så lille, at jeg kender de fleste af dem, som anmelder mine skriverier, men i dette tilfælde aner jeg faktisk ikke, hvem anmelderen er. Jeg ved kun, at hun besluttede sig for at låne min novellesamling på biblioteket (hey, bibliotekspenge!), og resultatet taler vist for sig selv. Hun skriver blandt andet:

“Dette er en af de bedste novellesamlinger, jeg har læst – ikke bare inden for scifi-genren men i det hele taget. Forfatterens forkærlighed for at twiste og dreje historierne var lige noget for mig, og jeg morede mig kosteligt over, hvor kreativ og udspekuleret han var.”

Okay, hun indrømmer andetsteds på sin blog, hun ikke er typen, der læser mange noveller, så sammenligningsgrundlaget er nok en smule spinkelt. Men hun er især faldet for kombinationen af science fiction og eventyrmyter, der går igen i flere af novellerne, og slutter anmeldelsen af med følgende:

“… det er sjældent, jeg har nydt en novellesamling så meget. Hvis du er til scifi – og især historier med et twist – så skal du læse denne novellesamling. Det er skønt at se, hvordan en dansk forfatter i den grad forstår at skrue en god novelle sammen.”

Læs anmeldelsen af Månebase Rødhætte her

Et par dage senere postede samme anmelder en anmeldelse af horror-antologien Dystre Danmark 2, men den var hun knapt så glad for. Dog blev mit bidrag, Facebook-novellen Blomstervanding, fremhævet som en af favoritterne:

“Hans ‘Blomstervanding’ havde et interessant twist og en lidt creepy fornemmelse til sidst.”

Læs anmeldelsen af Dystre Danmark 2 her