LUO9-anmeldelse og Worldcon-podcast

luo9Jeg har ikke været så aktiv på nettet på det seneste, men så er det godt, andre gør det for mig. Flemming R. P. Rasch har på sin blog anmeldt Science Fiction Cirklens årlige antologi, De sidste kærester på Månen – Lige under overfladen 9, hvor jeg har leveret titelnovellen, og har endnu en gang valgt at gennemgå samtlige noveller i samlingen. Mit bidrag får følgende ord med på vejen:

“Her er tale om et psykologisk drama, der indtræffer da man mister al kontakt med Jorden – verden er gået under og beboerne på månebasen er de sidste mennesker i verden. Temaet er at vi mennesker ikke er noget uden de andre, dvs. uden hele menneskeheden. Det er godt gennemført og novellen er velskrevet, men jeg køber ikke helt personernes psykologi – der er lidt for meget dødsdrift i dem i forhold til at de er sendt op som mandskab på en månebase.”

Læs hele anmeldelsen her.

Flemming undrer sig i øvrigt over, at der er så mange post-apokalyptiske noveller med i antologien, men det er der en rimelig enkel forklaring på: Hovedparten – hvis ikke alle – er formentlig noveller, der oprindelig var indsendt til forlaget Valeta og hjemmesiden Apokalyptisks konkurrence, som resulterede i antologien Undergang. Jeg ved i hvert fald, at min var.

Og som om det ikke var nok, så står Flemming også bag en ny podcast på Foreningen Fantastiks hjemmeside. Den seneste handler om årets Worldcon i London, hvor Klaus Æ. Mogensen, Jesper Rugård og undertegnede får lov at bræge om vores oplevelser.

Lyt til podcasten her.