Lige under overfladen 5 anmeldt

Den-nye-koloni.jpgDen første anmeldelse af Den nye koloni – Lige under overfladen 5 er dukket op. Det gjorde den faktisk allerede for halvanden uge siden, men jeg har ikke opdaget den før nu.

Vanen tro er det Den elektriske kanin, som er først ude af starthullerne. Anmelderen Jette Holst er generelt meget begejstret over niveauet og bruger en del plads på min novelle En helt almindelig død, der åbner antologien. Hun skriver følgende:

“Forestil dig en verden hvor døden er udryddet. Du bliver bare ved og ved med at leve, og skulle du komme alvorligt til skade i en ulykke, så bliver du uden problemer reloaded og kan leve videre. For Piet er livet dog blevet for indholdsløst, og nu ønsker han at dø for alvor. Men det kræver tilladelse – og hjælp fra et særligt firma.

Det er udgangspunktet for Lars Ahn Pedersens ”En helt almindelig død”, der indleder femte novelleantologi fra Science Fiction Cirklen med nyskrevet dansk science fiction. Pressemeddelelsen lover, at samlingen er endnu bedre end i de foregående år, og jeg er tilbøjelig til at være enig, for fra Ahns fremragende start holdes niveauet så, at det dels var svært for mig at fremhæve nogle få noveller her i omtalen, og dels havde jeg bare lyst til at starte forfra med at læse da jeg var færdig.”

Læs hele anmeldelsen her.

Jeg skal heller ikke undlade at nævne, at Science Fiction Cirklen holder en paneldiskussion om Den nye koloni – Lige under overfladen 5, hvor man kan møde flere af forfatterne, deriblandt undertegnede. Den holdes i Valby Kulturhus onsdag den 12. oktober kl. 19.

Leave a Reply