Lån mig på bibliotekerne

Fredag voksede min konto med 5.581 kr., fordi jeg for tredje gang fik udbetalt biblioteksafgift fra Slots- og Kulturstyrelsen. Bibliotekspengene gives til forfattere, oversættere, illustratorer m.fl., som har værker stående på bibliotekerne, og siden 2014 har jeg været med på listen over dem, der får del i puljen.

Jeg kan konstatere, at det går stille og roligt fremad på den front. I 2014 fik jeg udbetalt 4.688 kr., og sidste år var beløbet 5.283 kr., så det er bestemt ikke noget, der får mig til at springe ud som forfatter på fuld tid, men det er en fin, lille sidegevinst ved mit fritidsskriveri (jeg ser ingen grund til at holde beløbet hemmeligt, da listen over samtlige modtagere er offentlig tilgængelig).

Min opgørelse viser, at jeg er repræsenteret i 3.099 bøger på folke- og skolebibliotekerne. Til sammenligning var tallet 2.997 i 2015 og 2.661 i 2014. En fremgang på små 100 eksemplarer lyder ikke af meget, men var forventet, da jeg i løbet af det sidste år kun har udvidet min titelliste med noveller i to-tre antologier.

Det er stadig min novellesamling Månebase Rødhætte, der trækker læsset ved at tegne sig for lige under halvdelen af mine point. Den findes i 85 eksemplarer ude på bibliotekerne, hvilket er fire mindre end for et år siden. Læren af dette er selvfølgelig, at jeg skal have udgivet flere værker i eget navn (i antologier deler man pointene med de øvrige bidragsydere), og det er forhåbentlig noget, der kommer til at ske inden for en overskuelig fremtid.