Klar til Fantasticon

Fanflyer12_web.jpg Der er under to uger til Fantasticon 2012, og programmet ligger nu klart på hjemmesiden. Jeg kan uden underdrivelse sige, at jeg ser stærkt frem til dette års udgave, fordi æresgæsterne er to af mine store idoler: science fiction-forfatteren Alastair Reynolds og redaktøren Ellen Datlow. Jeg har stort set alt, hvad Reynolds har skrevet, og han har i den grad genskabt min interesse for space opera-genren. Datlow hører til blandt de mest respekterede redaktører af sf-, horror-og fantasy-noveller, og jeg er fast køber af hendes The Best Horror of the Year-serie, ligesom jeg har flere af hendes original-antologier.

Sidste år var jeg for første gang med i arrangørgruppen og deltog også i et enkelt programpunkt, hvor jeg interviewede min forfatterkollega A. Silvestri. I år har jeg været endnu mere involveret i planlægningen (men ikke i udvælgelsen af æresgæsterne, selv om man godt kunne forledes til at tro det) og får derfor også endnu mere travlt. Silvestri og jeg mødes igen på Fantasticon, men denne gang interviewes vi sammen af Jesper Rugård Jensen.

Det bliver det eneste programpunkt, hvor jeg selv er i centrum, for i de øvrige indtager jeg rollen som interviewer eller moderator på et panel. Jeg skal blandt andet interviewe Ellen Datlow, og med tanker på hvad jeg lige har skrevet om hende, er det en opgave, jeg både glæder mig til og er ved at blive et rystende nervevrag over. Hun er også med i et panel om moderne genfortælling af eventyr, hvor jeg er moderator, og hvor den anden deltager er film- og horror-eksperten Nicolas Barbano.

Alastair Reynolds får jeg fornøjelsen af i et panel om optimistisk science fiction, hvor jeg som moderator skal styre snakken mellem ham, sf-fan Tue Sørensen og forfatteren H. H. Løyche.  Endelig skal jeg interviewe fantasy-forfatteren Sven Damgaard Ørnstrup, som har skrevet serien Abaddons Arv og står bag hjemmesiden FantasyBøger.com.

Her er oversigten over mine programpunkter på Fantasticon 2012:

Fredag 1. juni, kl. 16, Kultursalen
If the world doesn’t end: Optimistic science fiction
Alastair Reynolds, H.H. Løyche, Tue Sørensen, Lars Ahn Pedersen (m)

Lørdag 2. juni, kl. 14, Heerupsalen
Interview med Ellen Datlow
Ellen Datlow, Lars Ahn Pedersen (i)

Søndag 3. juni, kl. 12, Kultursalen
Interview med Sven Damgaard Ørnstrup
Sven Damgaard Ørnstrup, Lars Ahn Pedersen (i)

Søndag 3. juni, kl. 13, Heerupsalen
The fairy tale in modern fiction
Ellen Datlow, Nicolas Barbano, Lars Ahn Pedersen (m)

Søndag 3. juni, kl. 16, Kultursalen
Forfattersnak med A. Silvestri og Lars Ahn Pedersen
A. Silvestri, Lars Ahn Pedersen, Jesper Rugård Jensen (m)

Leave a Reply