Interrogation Of Victim No. 5

Sky-City.jpgAfhøring af offer nr. 5 var den første af mine noveller, der blev trykt i en bogudgivelse, I overfladen – Lige under overfladen 2 fra 2008. Derfor er det meget passende, at den også får æren af at være den første, som udkommer på engelsk.

Interrogation Of Victim No. 5 er med som den afsluttende novelle i Sky City – New Science Fiction Stories By Danish Authors, der udkom kort før årsskiftet. Bag udgivelsen står Science Fiction Cirklen, som på denne måde forsøger at promovere dansk science fiction på den internationale scene.

Sky City består af udvalgte noveller fra Lige under overfladen og I overfladen – Lige under overfladen 2. Det er ingen hemmelighed, at antologien har været lang tid undervejs. Jeg blev spurgt, om jeg ville være med tilbage i december 2008 og fik at vide, at der var tilknyttet en oversætter på projektet.

Alligevel endte jeg med ikke alene at oversætte min egen novelle, men også Camilla Wandahls De røde undulater. Det var en interessant oplevelse. For eksempel opdagede jeg, at jeg som oversætter følte mig mindre “respektfuld” over for min egen tekst, end når jeg havde med en anden forfatters ord at gøre.

Sky City var oprindelig planlagt til at udkomme i sommeren 2009, men af forskellige årsager er det først nu, at bogen er på gaden. Dette skal ikke opfattes som en kritik, men bare en konstatering af at det er vilkårene, når et projekt primært er baseret på frivillig arbejdskraft.

Det spændende er selvfølgelig, hvordan Sky City bliver modtaget i udlandet, endsige om den overhovedet bliver bemærket. Den slags kan jo være svært nok herhjemme. Men nu kan jeg i det mindste sige, at en af mine historier er blevet gjort tilgængelig på engelsk. How about that?

Læs et uddrag af Interrogation Of Victim No. 5 her.

Leave a Reply