En eventyrlig afslutning

På falderebet af 2010 nåede jeg lige at færdiggøre endnu en novelle, som fik titlen Skjoldmøer. Dermed har jeg fået skrevet tre noveller inden for de sidste tre måneder.

Det betyder, at det lykkedes mig at få rettet lidt op på, hvad der ellers truede med at blive et skrivefattigt år. Fire noveller på 12 måneder er dog stadig ikke specielt imponerende, så mit nytårsforsæt bliver, at jeg i 2011 hele tiden skal være i gang med mindst en novelle.

Skriveåret 2010 endte for mit vedkommende med at se sådan ud:
Portræt af en månepige (februar, science fiction, 10.000 ord).
Fortsættelse til et eventyr (oktober, fantasy, 6000 ord).
Et uønsket sværd (november, fantasy, 6800 ord).
Skjoldmøer (december, fantasy, 7000 ord).

Som de årvågne nok vil bemærke, gik der vældig meget fantasy i den til sidst. Det skyldes en kombination af, at jeg både fik læst en del i genren i år, samt at der har været indkaldt til et par fantasy-antologier.

På udgivelsesfronten var der også ret stille indtil efteråret, men så gik det til gengæld hurtigt. Knud Larn tyvstartede med endelig at få udsendt sit fanzine Science Fiction, hvor min novelle Kongens nytårstale var med.
Derefter blev min vindernovelle Rudolf fra Fantastiks novellekonkurrence trykt i Himmelskibet, og til slut fik Science Fiction Cirklen udgivet både Ingenmandsland – Lige under overfladen 4 og Sky City – New Science Fiction Stories by Danish Authors inden årets udløb. Førstnævnte indeholdt Portræt af en månepige, mens Sky City bringer Afhøring af offer nr. 5 oversat til engelsk. Jeg kommer nærmere ind på sidstnævnte udgivelse i et senere blogindlæg.
Med lidt held havde Tellerup også nået at få gyserantologien Velkommen til dybet, indeholdende min novelle Langt ude i skoven, på gaden i 2010, men den må jeg have til gode i det nye år.

Leave a Reply