I fremtiden kan ingen høre dig skrige

UM-largeDa Henrik Harksen i 2013 indkaldte til en antologi med science fiction/horror-noveller, vidste jeg med det samme, at jeg ville være med. Som de fleste nok har opdaget, holder jeg af at blande genrerne, og jeg havde allerede prøvet kræfter med kombinationen i Mordene på Katrina, så hvor svært kunne det være?

Ret svært, skulle det vise sig. Når folk hører ordene “sci-fi horror,” tænker de fleste med det samme på Alien-filmene, så jeg vidste, at jeg ikke ville gå i den retning. Til gengæld havde jeg så ingen idé om, hvad det skulle være i stedet. Først da deadline nærmede sig, fandt jeg min inspirationskilde: Slasher-film.

Hvem har ikke set en gyser og rystet på hovedet over, hvor tåbeligt personerne i filmen opfører sig, når de har en morder efter sig? Alle kan da sige sig selv, at man ikke skal gå ind i et skummelt hus, hvor døren står åben, eller ind i et rum, hvor lyset ikke virker. Og hvorfor splitter folk sig op i stedet for at blive sammen, og hvorfor løber de altid op ad trappen frem for ud af huset, og hvorfor opholder de sig altid på steder, hvor der ikke er nogen mobildækning, og hvorfor …?

Spørgsmålet er bare, om vi selv ville handle anderledes, hvis vi blev placeret i de samme situationer? Vi ved det reelt set ikke, før det sker, og sandsynligheden taler for, at vi – heldigvis – aldrig kommer til at stå over for en gal morder. Men hvad nu hvis vi alligevel fik muligheden for at teste os selv i en interaktiv ekstremferie-oplevelse? Det er udgangspunktet for min novelle Slagtehus 13, der bedst kan beskrives som Scream møder Total Recall.

Henrik Harksen var så venlig at tage Slagtehus 13 med i sin antologi Universets mørke, der netop er udkommet og dermed sikrer, at jeg også får udgivet noget i 2015. Udover min novelle kan man også læse bud på sci-fi horror fra A. Silvestri, Patrick Leis, Lars Kramhøft, Majbrit Høyrup, Thomas Daugaard, Anna Line Søgaard, Klaus Æ. Mogensen, Jesper Rugård Jensen, Aske Munk-Jørgensen, Flemming R. P. Rasch og Kristoffer J. Andersen.

Fun facts:

Dette er en af de noveller, hvor jeg har haft sværest ved at finde på en titel. Da jeg indsendte novellen, hed den Costa del Slagtehus, men den var Henrik Harksen mærkeligt nok ikke så begejstret for …

Nogen vil måske mene, at Månebase Rødhætte også er sci-fi horror, fordi den handler om varulve. Der er dog meget lidt uhygge i novellen, så derfor nævnte jeg den ikke i det ovenstående. Til gengæld får den en hilsen med på vejen i Slagtehus 13.