Hende med Ray Bradbury-sangen

I 2010 blev denne musikvideo et hit på internettet – ikke mindst blandt science fiction-fans, som tilmed sørgede for, at den blev nomineret til en Hugo.

Hvis nogen sidenhen har spekuleret på, hvad der blev af kvinden bag sangen, så kan de få svaret på DR3 for tiden. Her vises serien Crazy Ex-Girlfriend, som er skabt af den selvsamme Rachel Bloom, der engang fantaserede om diverse seksuelle aktiviteter med en af historiens største science fiction-forfattere.

Som titlen antyder, er der dog ikke megen sci-fi over Crazy Ex-Girlfriend. I stedet er der tale om en musical komedieserie, hvor personerne med jævne mellemrum bryder ud i sang, som for eksempel i dette nummer, der samtidig forklarer, hvad serien går ud på:

De første par afsnit har været en lidt blandet affære, hvor ikke alle vitserne rammer plet, og det er som om, serien først lige skal finde sine fødder. Højdepunktet har ikke overraskende været sangnumrene, og en af styrkerne er Rachel Blooms evne til at parodiere forskellige musikalske genrer. Her er hendes bud på en r’n’b-sang:

Inden Crazy Ex-Girlfriend arbejdede Rachel Bloom som forfatter på blandt Robot Chicken og er fortsat med at lave sine egne musikvideoer efter successen med Fuck Me, Ray Bradbury. Min favorit er denne parodi på en teenagepopsang (komplet med autotune):

Rachel Blooms øvrige videoer kan ses på hendes YouTube-kanal.

Crazy Ex-Girlfriend bliver sendt på DR3 hver lørdag aften og genudsendes om mandagen.