Gode dage i forfatterland

Det er ikke meget, jeg har fået skrevet i år af fiktion. Indtil videre er det kun blevet til én enkelt novelle, men nu ved jeg i det mindste, at andre også får den at se.

Den omtalte novelle, Århundredets mand, er nemlig blevet udvalgt til Science Fiction Cirklens årlige antologi Lige under overfladen, der er nået op på nummer 10 i rækken. Alene af den grund er det sjovt at være med, og sammenlagt bliver det min ottende novelle i serien.

LUO10 får titlen Som et urværk efter Flemming R. P. Raschs bidrag. Redaktør Carl-Eddy Skovgaard har udvalgt 20 noveller ud fra de 69, der blev indsendt af 51 forskellige forfattere, og antologien indeholder vanen tro både gamle kendinge og nye navne.

Som et urværk – Lige under overfladen 10 udkommer i efteråret – sandsynligvis i forbindelse med Dancon i Valby Kulturhus den 5.-6. september.

Og så oprandt dagen, hvor jeg for anden gang prøvede at få udbetalt bibliotekspenge eller biblioteksafgift, som er den officielle betegnelse. Ifølge Kulturstyrelsen er mine noveller nu at finde i 2.997 eksemplarer af bøger på folke- og skolebiblioteker. Sidste år var tallet 2.661.

Mest interessant er det, at antallet af eksemplarer af min novellesamling Månebase Rødhætte på bibliotekerne faktisk er steget i forhold til 2014-opgørelsen. Godt nok kun med to styk, men det er alligevel lidt overraskende, når man kan se, at de øvrige udgivelser på min titellisten går lidt tilbage, fordi bibliotekerne er nødt til at rydde ud for at gøre plads til nye bøger.

Jeg er dog stadig langt fra at nå op til den gruppe af forfattere, som kan basere deres indtægt på bibliotekspengene. Lige nu svarer det, jeg får udbetalt, ikke engang til en ugeløn, så jeg holder fast i mit nuværende arbejde lidt endnu …