Fremmed stjerne fra ende til anden

FremmedStjerne-front.jpg Majbrit Høyrup har gjort det igen: hun har læst den seneste udgivelse i Science Fiction Cirklens antologi-serie Lige under overfladen og har derefter kommenteret samtlige noveller. Hun gjorde det både med Ingenmandsland – LUO4 og Den nye koloni – LUO5, men opgaven har været ekstra stor denne gang, fordi Fremmed stjerne – LUO6 består af hele 27 noveller fordelt på næsten 400 sider.

Mit eget bidrag, Zoo, får følgende ord med på vejen:

“En bortførelseshistorie, realistisk fortalt. Mere dystert end hvad jeg ellers har læst af Lars Ahn Pedersen.”

Læs resten af anmeldelsen her.

Apropos Fremmed stjerne, så arrangerer SFC vanen tro et forfattermøde, hvor man kan møde nogle af de medvirkende forfattere, deriblandt undertegnede. Det foregår tirsdag den 30. oktober kl. 19.30 i Valby Kulturhus.

Ellers venter jeg med spænding på, at min novellesamling Månebase Rødhætte udkommer i næste måned, og desuden skulle forlaget Kandors vampyr-antologi, hvor min novelle Donation er med, også være lige på trapperne. Kandor er også kommet med den glædelige nyhed, at serien Ny Dansk Fantasy alligevel fortsætter, efter at forlægger Nikolaj Højlund ellers havde aflyst den på grund af manglende tid. Redningen er sket via et samarbejde med forlaget Replikant, så noget tyder på, at jeg igen skal have fantasy-hatten på.

Læs indkaldelsen til Ny Dansk Fantasy 2013.

Efter at have været omkring både science fiction og fantasy kan jeg lige så godt også smide noget horror ned i hatten. De seneste måneder har jeg ind i mellem korrekturlæsning og whisky-indtagelse fået færdiggjort en næsten 9000 ord lang novelle til en antologi med “moderne, gotiske skæbnefortællinger”, som jeg var blevet inviteret til. Idéen bag bogen var, at de inviterede forfattere hver fik tilsendt et fotografi, som de skulle skrive ud fra, og det har de fleste gjort for længe siden. Jeg blev dog stærkt forsinket på grund af førnævnte novellesamling, men heldigvis var redaktøren en tålmodig sjæl.

Det var, hvad jeg havde af skrive-nyheder i denne omgang. Tilbage til tastaturet (bortset fra at jeg allerede sidder ved det).

Leave a Reply