Forfatternes legeplads


“Forfatternes legeplads” er titlen på en artikel, som jeg har med i det nyeste nummer af Himmelskibet. Artiklen handler om de forfattere, som gennem tiderne har fået trykt noveller i magasinet og i flere tilfælde også har trådt deres skrivemæssige barnesko på siderne. Undertegnede er selv en af dem, men jeg har også indhentet kommentarer fra forfatterne Camilla Wandahl, Thomas Strømsholt og Mikkel Harris Carlsen og fået dem til at fortælle, hvilken betydning Himmelskibet har haft for dem.

Himmelskibet udgives af foreningen Fantastik, der i 2013 kan fejre sit 10-års jubilæum, og det er da også den egentlige anledning til artiklen. Hvis man er interesseret i en historisk gennemgang af Fantastiks øvrige aktiviteter, har Thomas Winther begået en artikel om dem.

Himmelskibet nr. 37 indeholder desuden en anmeldelse af antologien Forvandlinger, hvor min novelle Fortsættelse til et eventyr er med. Anmelderen Tue Sørensen konkluderer om antologien, at “mange af historierne er mindeværdigt originale og ville bestemt ikke være malplaceret i en udgivelse fra et større, professionelt forlag.”

Læs hele anmeldelsen her.

Endelig vil jeg gøre opmærksom på, at antologien Mestertyvens sidste ønske – Ny dansk fantasy 2013 er udkommet. Jeg er ikke selv med denne gang (tilføjede han bittert), men det er flere andre forfattere, som jeg kender, blandt dem A. Silvestri, Jesper Rugård Jensen, Flemming Rasch, Jonas Wilmann og førnævnte Mikkel Harris Carlsen.

 

Leave a Reply