Forfattere fra Udenfor holder reception … udenfor

Forfattere fra Udenfor holder reception … udenfor
Anne Klein og undertegnede foran Bog & Idé på Stændertorvet i Roskilde. Foto: Daniel Olesen Fejerskov

Jeg og fem andre forfattere håber på godt vejr på lørdag den 31. oktober, når vi holder fælles bogreception hos Bog & Idé på Stændertorvet i Roskilde kl. 12-13 for at fejre udgivelsen af antologien Udenfor, som vi alle har en novelle med i. Receptionen vil – tro mod bogens titel og tema – blive holdt udenfor, så vi undgår at overtræde forsamlingsforbuddet og minimere risikoen for smittespredning.

I det hele taget er det en udfordring for tiden at fejre nye bogudgivelser, når der ikke må være for mange samlet. I stedet bliver øvelsen på lørdag at få spredt folk, så de ikke klumper sig sammen på torvet, når vi prøver at læse op og signere bøger.

Udenfor indeholder noveller af 24 forfattere, som hver har givet vores bud på temaet “udenfor”. Forlaget Brændpunkt havde planlagt at fejre udgivelsen på Bogforum, men det fik en pandemi som bekendt forhindret. Det blev også tidligt meldt ud, at der ikke ville blive holdt en anden reception, da 24 forfattere kun ville give plads til et meget lille antal gæster – og efter forsamlingsforbuddet blev sænket fra 50 til 10, ville det slet ikke kunne lade sig gøre.

En af de medvirkende forfattere, Anne Klein, syntes dog, det var ærgerligt, og tog initiativ til at arrangere en reception i Roskilde. Hun spurgte, om jeg ville være med, da vi tidligere har været i kontakt med hinanden i forbindelse med mit job på Dagbladet Roskilde.

Udover at være forfatter er Anne en meget initiativrig person i Viby Sj., hvor hun bor, og det var hendes idé, at receptionen skulle holdes udendørs. Hun har også sørget for, at vi kan låne varmelamper og tæpper fra Restaurant Rådhuskælderen på Stændertorvet og fået tilladelse til arrangementet fra Roskilde Kommune. Mit beskedne bidrag har bestået i at skrive en pressemeddelelse om receptionen.

Vi har forsøgt at finde frem til andre af antologiens forfattere med bopæl på Sjælland, og indtil videre ser det ud til, at Sofie Boysen, Charlotte T. Frobenius, Kasper Grandetoft og Helle Kaare Lindberg også deltager på lørdag. Vi ville gerne have haft A. Silvestri med, men han er optaget af Gys i kirken den dag, som han er med til at arrangere.

Charlotte T. Frobenius har også stået for at klippe en række videoer sammen, hvor forfatterne fra Udenfor efter bedste evne læser op fra deres novelle. Jeg er med i denne video sammen med Sofie, Charlotte og Niels Christian Larsen, hvor man kan høre et kort uddrag af min novelle “Trold”. Og ja, min reol ser sådan ud (det var første gang, jeg skulle prøve at filme mig selv, mens jeg læser op, og det bærer klippet præg af).