Fantasticon 2010

Nok om Korea for denne gang og tilbage til det, min blog primært skulle handle om: mine noveller. En af dem, Rudolf, vandt i weekenden Fantastiks novellekonkurrence, hvor den delte førstepladsen med Majbrit Høyrups Fremmedgjort. Det er anden gang, at jeg vinder konkurrencen efter tidligere at være nået til tops i 2008 med novellen Har du hørt havfruerne synge? Jeg deltog ikke sidste år, da jeg var en af dommerne. Ved den lejlighed skulle vi læse 12 noveller – denne gang blev der indsendt 28, så opgaven var noget større.

Temaet for dette års konkurrence var biodiversitet og havde som krav, at der skulle optræde et fantasidyr eller -væsen i novellen. Så jeg valgte at indsende en julehistorie, der bedst kan beskrives som en humoristisk, sci-fi udgave af Rudolf med den røde tud. “Min” Rudolf vil blive bragt i det kommende nummer af Himmelskibet.

Ellers vil jeg sige, at jeg nød at være på Fantasticon – en årlig festival for yndere af fantastiske genrer som science fiction, fantasy, horror etc. – og ikke kun fordi jeg vandt novellekonkurrencen. Hovedårsagen er selvfølgelig, at jeg i forhold til tidligere kender langt flere personer i miljøet, mens jeg i 2008 følte mig som den nye dreng i klassen. Det gjorde i høj grad Fantasticon 2010 til en social begivenhed for mig, men nu var det i det hele taget en meget social weekend, da jeg også nåede at være til fest på min gamle arbejdsplads i Vejle, Vejle Amts Folkeblad, og til filmklub i Koreaklubben – pokkers, så fik Korea alligevel sneget sig med…

PS En pinlig tilståelse. Det er først nu, at det er gået op for mig, at det er foreningen Fantastik og ikke Fantasticon, der er arrangør af novellekonkurrencen. Fantasticon er derimod begivenheden, hvor prisen bliver uddelt. Forvirringen er opstået, fordi Flemming R. P. Rasch er tovholder for både konkurrencen og Fantasticon.
Liste over tidligere vindere af novellekonkurrencen

Leave a Reply