England ryster

2011 blev i høj grad PJ Harveys år. Hendes album Let England Shake vandt den prestigefyldte Mercury Prize og gjorde hende til den første kunstner, som har opnået den ære to gange. Derudover har flere musikmagasiner kåret det til årets album, blandt dem NME, Uncut og Mojo, men alt det blegner naturligvis i forhold til, at Let England Shake lørdag blev tildelt den ultimative hæder ved at blive udnævnt til Årets Plade af Rockklubbens medlemmer.

I forhold til de tidligere kåringer gav det denne gang rent faktisk mening at anvende udtrykket “Årets Plade,” eftersom rockklub-medlem Michael Korsbæk medbragte albummet på vinyl. Med sejren blev Polly Jean Harvey den kun anden i Rockklubbens historie, som har vundet mere end en gang. Hendes første triumf fandt sted i 2000, hvor medlemmerne nåede frem til, at Stories From the City, Stories From the Sea var Årets Plade. Det var i øvrigt det samme album, der gav PJ Harvey hendes første Mercury Prize. Det er dog fortsat Arcade Fire, som kan bryste sig af at være faldet i Rockklubbens smag flest gange, eftersom de vandt i både 2005, 2007 og 2010.

PJ Harvey fik skarp konkurrence af Bon Iver med albummet Bon Iver, mens en anden rockklub-favorit Fleet Foxes endte som nummer tre med Helplessness Blues. Kåringen af Årets Plade fandt sted i Karrebæksminde og bød på et rekordstort felt med 22 udenlandske og 10 danske albums, som medlemmerne fik serveret uddrag fra. Det betød, at klokken var halv to om natten, før afgørelsen kunne annonceres, og på det tidspunkt havde et par af medlemmerne stemplet ud og fik derfor først resultatet om morgenen.

Se det samlede resultat for Årets Plade 2011 her.

 

Leave a Reply