En fantastisk anmeldelse

himmelskibet-35.jpgHimmelskibet nr. 35 er udkommet og er endnu et af de numre, hvor jeg medvirker på flere måder. Ikke alene bliver min novellesamling Månebase Rødhætte anmeldt, men jeg har også selv leveret en anmeldelse, og til sidst bringes en af mine noveller.

Men først til anmeldelsen, som Tue Sørensen står for. Han skriver blandt andet om titelnovellen Månebase Rødhætte, at den “giver læseren stærk lyst til at ‘lege med’ på det åbenlyst absurde koncept, ligesom i en genre-blandende tv-serie a la Firefly og ser gerne flere historier fra samme univers.

Han udtrykker også stor begejstring for samlingens næstlængste novelle, Alien Ghost Ballet, som får følgende ord med på vejen:

“Personskildringen er troværdig og velnuanceret, og slutningen er smuk og tilfredsstillende. Det er svært at rose denne historie højt nok; det er ikke en historie man glemmer lige med det første. Det er en modig og moden kraftpræstation som man vil kunne vise til folk der ikke normalt læser science fiction, og sige, “se hvad denne genre er i stand til!”

Derudover er han lige som denne anmeldelse også glad for Kongens nytårstale, som jeg ellers var tæt på at skære fra, og anbefaler, at man læser novellerne i den trykte rækkefølge.

Læs hele anmeldelsen af Månebase Rødhætte her.

Efter denne bunke roser må det være på sin plads, at jeg selv uddeler nogle, og det gør jeg i min anmeldelse af den bedste roman, jeg læste i 2012, The Drowning Girl: A Memoir af Caitlín R. Kiernan.

Læs hele anmeldelsen af The Drowning Girl: A Memoir her.

Siden anmeldelsen blev skrevet, har jeg med stor glæde kunnet se, at romanen har vundet The Tiptree Award og er blevet nomineret til en Nebula, så jeg er ikke ene om at være begejstret.

Endelig fandt Himmelskibets redaktør plads til min novelle Game Over, der var mit bidrag til Drengelitteraturprisen. Den gik ikke videre til finalen, så nu kan den i stedet læses i magasinet samt her på siden inden længe, hvor jeg fortæller lidt mere om den.

Leave a Reply