Der var én, der var to…

Efter en begivenhedsløs april på skrivefronten er der pludselig begyndt at ske ting og sager. Inden for få dage har jeg modtaget nyt om to af mine noveller, som jeg for tiden har liggende til udgivelse på to forskellige forlag.

Den ene drejer sig om Langt ude i skoven, som Tellerup har udvalgt til en kommende gyserantologi. Her har jeg modtaget manusplejen, hvilket vil sige den redigerede udgave af novellen, efter at der er blevet læst korrektur på den. Heldigvis var der kun få rettelser, og de fleste gik på tegnsætningen i forbindelse med min brug af kursiv, omend der også blev fundet en enkelt fejl, som det var lykkedes mig at overse trods utallige gennemlæsninger. Der er stadig intet nyt om udgivelsesdatoen og titel på antologien, som jeg ser mere og mere frem til.

Dagen efter mailen fra Tellerup kom der en besked fra Dansklærerforeningens Forlag om en af mine noveller, som skal med i en antologi, der skal bruges som undervisningsmateriale til de ældste elever i folkeskolen.
Når jeg ikke har nævnt noget om det før her på siden, skyldes det, at jeg har villet vente til, jeg havde nogle mere håndfaste oplysninger. Det har jeg så fået – mere eller mindre. Antologien var oprindelig sat til at udkomme i år, men udgivelsesdatoen er nu udskudt til april 2011.
Jeg vil dog røbe, at der er tale om Afhøring af offer nr. 5, som var med i Science Fiction Cirklens antologi I overfladen – Lige under overfladen 2. Samme novelle er også blevet udvalgt til en engelsksproget udgivelse fra SFC, så den kan ende med at blive min mest “genbrugte” historie.

Henvendelsen fra Dansklærerforeningens Forlag stammer helt tilbage fra februar 2009 og var mit første egentlige salg. Jeg får dog først honoraret udbetalt i forbindelse med udgivelsen, så i mellemtiden nåede Tellerup at komme fra baghjul og blive det første forlag, som har betalt for en af mine noveller.
Men begge tilfælde har givet mig en forsmag på, hvordan det er at have med et professionelt forlag at gøre – ikke mindst med hensyn til den lange produktionstid.

Leave a Reply