Dagbog fra Seoul 2

Onsdag: Første officielle Gathering-dag. Deltager i en Age Group Breakout Session, hvor man møder jævnaldrende adopterede og diskuterer forskellige emner. Er stadig mærket af dagen og aftenen før og har ikke så meget at bidrage med. Opdager at især nogle af amerikanerne har haft en meget anderledes opvækst, hvor de ofte har været den eneste koreansk adopterede i miles omkreds og først har mødt andre adopterede langt senere i livet. Jeg voksede op i Hedehusene og kendte flere adopterede fra Korea – to af dem boede på nabovejene – så jeg har aldrig følt mig specielt isoleret. Bagefter indhenter den manglende søvn mig, og jeg går i brædderne ud på eftermiddagen. Opgiver at tage ud at drikke for anden aften i træk og tager hen på et kaffested for at gå på nettet. Det lykkes af en eller anden grund ikke, selv om det virkede i mandags. Rygterne vil vide, at man kan fange en gratis trådløs forbindelse på hotellet, hvis bare man går ned på en af de nederste etager. Rygtet viser sig at være sandt!

Torsdag: Gathering dag nr. 2. Starter med en workshop om børnelitteratur for at tilfredsstille mit forfatterjeg. Amerikansk-koreanske Sarah Park har skrevet en Ph.D-afhandling, hvor hun gennemgår 50 børne- og ungdomsbøger, der alle handler om adopterede fra Korea. Kun to af dem var faktisk skrevet af adopterede, så hun opfordrer os til at komme til tasterne.
Workshop nummer to ender med at være langt mere interessant og tankevækkende, end dens tørre akademiske overskrift, “Korean Places We Love: Place Experience, Characteristics and Meaning Inform Ethnic Identity Reconstruction,” lægger op til. Hvilke tanker den satte i gang vil fylde alt for meget her, så jeg gemmer det til et senere indlæg.
Føler efterhånden jeg er fyldt op med adoptionssnak og skipper eftermiddagens sessions. Besøger i stedet boghandlen Seoul Selection, som jeg engang har bestilt dvd’er fra via deres netbutik, fordi de ligger inde med svært tilgængelige titler. Finder butikken i en kælder nær kongepaladset Gyeongbukgung og køber tre film: HERs, My Mother The Mermaid og Traces Of Love (som jeg nærmest havde opgivet at få fat i). De hjælpsomme ekspedienter er meget imponerede over, at jeg er kommet hele vejen fra Danmark for at besøge dem.
Bevæger mig derefter i retning af Seouls største boghandel, Kyobo Bookshop, som viser sig at være lukket, fordi bygningen er under renovering. Jeg opdager, at jeg er i nærheden af YB Books, hvor jeg købte de to første dvd’er i søndags, så jeg smutter derhen igen og erhverver mig Hellcats (hvis cover jeg ikke genkendte i første omgang) og så en ikke-koreansk film: Peter Jacksons Heavenly Creatures, som er på udsalg til ca. 19 kr.
Det er kvælende hedt og lummert, så da jeg kommer tilbage til hotellet, føler jeg mig så svedig, at jeg tager dagens andet brusebad. Om aftenen går turen med bus mod Kwanmunsa Temple, hvor der er arrangeret traditionel koreansk underholdning for os samt en gratis middag som lokkemad. Formålet er vist at vække den indre koreaner i os alle, men effekten ender snarere med at blive den modsatte. Meget af det er ganske smukt, men jeg har set det udført mere interessant af Dulsori. De har moderniseret udtrykket og gjort det mere rock’n’roll-agtigt og publikumsvenligt – ikke mindst ved at fjerne nogle af de mere enerverende instrumenter fra lydbilledet.

worldcup.jpg

Fredag: Danmark har vundet VM i fodbold! For anden Gathering i træk bliver det holdt Adoptee World Cup Tournament, og efter fiaskoen ved det sidste mesterskab, hvor amerikanerne løb med sejren, tager danskerne denne gang grueligt revanche. Det sker ved at lave en “Spanien,” hvor samtlige fire gruppekampe samt finalen vindes 1-0. Turneringen afvikles om formiddagen på Seoul National University of Educations kunstgræsbane for at undgå, at spillerne skal løbe rundt i alt for høje temperaturer. Det er dog stadig dræbende varmt, men det hjælper, at der undervejs falder et par svalende byger. Finalemodstanderen er GOAL – et internationalt hold sammensat af adopterede fra flere nationer, deriblandt to danskere, mens de øvrige deltagere er USA, Holland og Sverige. Tag den Morten Olsen og co.!
Den tidlige start på turneringen – Danmarks første kamp gik i gang ved ni-tiden – gør, at jeg for første gang prøver at køre i metro i morgenmyldretiden. Resultatet er proppede vogne og en lugt af kimchi fra mine medpassagerer – et fænomen jeg har hørt om fra andre, men ikke selv oplevet før nu.
Fodboldturneringen betyder, at jeg misser starten af Gathering 2010s filmfestival, hvor A Brand New Life blev vist. Som tidligere nævnt har jeg allerede set den gribende film, og efter hvad jeg har hørt fra dem, der var til stede, blev der fældet en del tårer blandt publikum undervejs. Til gengæld når jeg at se to ud af eftermiddagens tre dokumentarfilm, den hollandske Made in Korea og den amerikanske Adopted, som begge er fine på hver deres måde.
Går ud om aftenen og ender på det sted, hvor Koreaklubbens fodboldhold fejrer deres triumf. Mere drikkespil og flere samtaler på engelsk – primært med amerikanere, som sammen med danskerne er den største gruppe på Gathering, men får også snakket med et par enkelte hollændere og italienere. Koreanerne kniber det mere med. Har forsøgt at tale med en koreansk pige, som er hyret af arrangørerne til at filme og tager billeder under Gathering, men hendes engelsk er meget begrænset. Da jeg vender tilbage til hotellet, ser jeg, at jeg langt fra er den eneste, som har opdaget tricket med det gratis internet på de nederste etager. Lobbyen er fyldt med gæster, der sidder med deres bærbare, selv om klokken er over et om natten.

Leave a Reply