Dagbog fra Seoul 1

Jeg er tilbage i Seoul for at deltage i Gathering 2010 – et stort træf for adopterede fra Korea. Vi er omkring 550 deltagere fra 20 forskellige lande, hvoraf 80-90 er fra Danmark. Her er i korte træk mine indtryk fra de første dage:

Lørdag: Afgang fra Kastrup. Mellemlander i Frankfurt og møder tre andre danske Gathering-deltagere, som jeg slår følge med. Flyver 10 timer og ser Date Night og Green Zone undervejs. Falder ikke rigtig i søvn. Gad vide om alle Korean Airs stewardesser bliver castet til jobbet? Ikke alene ser de ultra stewardesseagtige ud – de ligner fantasiversionen af en stewardesse!

Søndag: Lander i Seoul ved 13-tiden (kl. 6 om morgenen dansk tid). Bliver slået omkuld af varmen og luftfugtigheden, da vi træder uden for. Var blevet advaret om den på forhånd, men bliver alligevel overrasket. Hvorfor er koreanerne så vilde med at gå i sauna, når de bare kan gå ud på gaden i juli og august og få samme oplevelse ganske gratis? Omvendt kan de ikke være nøgne i fuld offentlighed.
Hotellet er ren luksus og langt uden for min normale prisklasse. Desværre er internetforbindelsen på værelset ikke gratis og koster 50 kr. for en halv time.
Går ud i området og finder en boghandel, hvor jeg køber to koreanske film på dvd: A Brand New Life (drama om en lille piges tid på et børnehjem, inden hun bliver adopteret, instrueret af en fransk-koreansk kvinde, Oumie Lecomte, som selv er adopteret) og Chaw (gyser om en dræbergris – ja, jeg har en bred filmsmag).
Slutter af med at gå tur langs Cheonggyecheon – en kanal der løber gennem Seoul. Indtil 2005 var den dækket til, men nu er den blevet genoprettet og er en oase midt i byen. Adskillige børn og voksne får sig et svalende fodbad i den varme sommernat.

Mandag: Vågner ved middagstid og opdager, jeg har sovet 12 timer i træk. Planlægger at shoppe i stormagasinet ved siden af hotellet, men finder ud af, at ikke alle koreanere altid er på arbejde. Stedet holder simpelthen mandagslukket. Bevæger mig i stedet ud i middagsheden og anskaffer mig en rygsæk. Køber også et T-card til metroen – et lille plastikkort, hvor man selv fylder et beløb på og derefter kan rejse frit omkring i Seoul. Folk, som var til den forrige Gathering for tre år siden, opdager, at deres T-card fra dengang stadig virker og har husket beløbet. Kortet er så kraftigt, at man ikke en gang behøver at tage det op af sin pung, når man går igennem lugerne. Fås også i en alternativ udgave som en lille plastikfigur, man kan have hængende i sin mobiltelefon – men så koreansk føler jeg mig heller ikke endnu.

Tirsdag: Ser solen stå op i Seoul efter en søvnløs nat, hvor jeg har lukket øjnene utallige gange uden den store effekt. Står tidligt op og spiser morgenmad sammen med de øvrige Gathering-deltagere, men går udenom kimchien. Den må vente til andre tider af døgnet. Blandt de øvrige retter findes en “Denmark”-yoghurt, som desværre er hvinende sød i frugtudgaven.
Dropper det store symposium om adoption og tager ud til Yongsan-området, hvor der er fyldt med elektronikvarer. Bizart nok består det af en masse små butikker, som næsten alle sælger det samme. Sidste gang fandt jeg en stor dvd-butik, men havde ingen tid til at handle i den, så den er mit mål. Desværre viser den sig at være lukket i mellemtiden. Forklaringen skal nok findes længere henne ad gaden, hvor der er flere boder med dvd-film til 10 kr. stykket. Bare blad i mapperne med covers og sig, hvilke film du vil have. Så skriver fyren i boden titlerne ned og giver sedlen til damen i madboden ved siden af, som fremtryller dem på ingen tid. Finder dog også steder, der sælger dvd’er på mere lovlig vis og køber tre styk: Secret Reunion, Frozen Flower og Bungee Jumping Of Their Own (som jeg godt nok allerede har, men i en skrabet Hongkong-udgave, så jeg vil gerne eje den i en bedre kvalitet, da det er en af mine favoritfilm).
Tilbage på hotellet er der officiel velkomstreception og Lit Gathering med oplæsning af forfattere og digtere, som alle er adopterede fra Korea. Det er så også det, de skriver om, så jeg holder lav profil, da mine historier om balletdansende aliens og morderiske havfruer nok vil falde en del udenfor.
Tager ud at drikke med de andre deltagere og finder ud af, at store mængder øl og soju er en glimrende, men ikke speciel sund kur mod søvnløshed.

2 Comments on “Dagbog fra Seoul 1

 1. Hej Lars

  Supergod ide med din “Dagbog fra Seoul”.
  Rikke og jeg følger med spænding med i din Koreatur og ser frem til nye opdateringer. Det er næsten gået hen og blevet dagens højdepunkt 🙂
  Fortsat god tur, nyd det og få en på opleveren.

 2. Hej Lars!

  Er det OK hvis jeg osse lurer med fra kulissen?
  Der er jo nok rejsebeskrivelser hist og pist – men jeg nyder din gode pen… 🙂
  … og ville ønske, at jeg (vi) også var i Korea. Du har givet mange gode billeder i hovedet lige nu, så jeg smiler og ønsker dig en fantastisk tur og ikke mindst god oplevelse med Gathering.

  Trods nu at sidde her med to (meget) små børn, så taler vi faktisk meget om at rejse derover.. Så snart det kan lade sig gøre (økonomisk)… Så læser med stor spænding og interesse…

  Mange hilsner,
  🙂 Malene

Leave a Reply