Arcade Fires stime brudt

Gammel kærlighed ruster ikke, men det var ikke nok til at sikre Arcade Fire den fjerde sejr ud af fire mulige, da Rockklubben i weekenden var samlet i Vejle for at kåre årets albums.

Den canadiske gruppe var ellers løbet med prisen for sine tre første albums – Funeral (2005), Neon Bible (2007) og The Suburbs (2010) – så da Reflektor udkom i efteråret, blev der joket med, at vi lige så godt kunne kåre dem på forhånd. Sådan kom det dog ikke til at gå, og Reflektor måtte nøjes med en sjetteplads.

I stedet gik sejren til en anden tidligere vinder, Nick Cave & The Bad Seeds, hvis album Push the Sky Away vandt klart foran den overraskende nummer to, John Grants Pale Green Ghosts. Nick Cave fik også flest stemmer i 2004 for dobbelt-albummet Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus, mens John Grant ikke er uvant med andenpladser. Han blev ligeledes nummer to i 2010 med The Queen of Denmark efter førnævnte Arcade Fire.

I den danske afdeling gik Årets Album også til en tidligere vinder, nemlig Allan Olsen, hvis roste album, Jøwt, fik et sølle point mere end syrerockerne Spids Nøgenhats Kommer med fred. Allan Olsen vandt også i 1996 med Jern og i 2000 med Onomatopoietikon og er nu sammen med Arcade Fire den eneste, som tre gange har fået kåret et album til årets bedste af Rockklubben.

Se den fulde liste over vindere og nominerede her.

Leave a Reply