Årets første – og sidste? – novelle

Så lykkedes det at få gjort årets første novelle færdig, og den er prompte sendt ind til 2015-udgaven af Science Fiction Cirklens antologiserie Lige under overfladen. Jeg har været med syv gange tidligere, så jeg håber, at det også bliver til en ottende gang, ikke mindst fordi der er tale om det 10. bind i serien.

Når jeg i overskriften på dette indlæg stiller spørgsmålstegn ved, om jeg får skrevet flere noveller i år, skyldes det, at det er småt med skrivekonkurrencer i horisonten. Det er meget dem, jeg har brugt som brændstof og motivationsfaktor, og jeg har tidligere haft svært ved at få gjort noget færdigt uden en deadline. Jeg har dog svært ved at forestille mig, at jeg ikke formår at få klemt yderligere et par historier ud i årets løb, og ellers har jeg en gotisk krimi, der skriger på opmærksomhed.

Mit bidrag til Lige under overfladen 9, De sidste kærester på Månen, er nomineret til Niels Klim-prisen i kategorien Bedste langnovelle. Det er muligt at stemme i perioden 1.-30. marts, og hvis man ikke allerede er blevet det, kan man få stemmeret ved at oprette sig som bruger her.

Flere af de nominerede noveller, inklusiv min egen, vil i afstemningsperioden være offentligt tilgængelige på nettet.

Se listen over de nominerede og hvilke af novellerne der kan læses online.

Endelig vil jeg gøre opmærksom på, at Københavns Hovedbibliotek i morgen, mandag den 2. marts kl. 17, er vært for en debat om den fantastiske litteratur, og hvorfor den har så svære vilkår som voksenlitteratur herhjemme. I scenepanelet sidder bl.a. Anne Marie Vedsø-Olesen, Rasmus Wichmann, Lars Kramhøft og Henrik Harksen, mens jeg er blevet indbudt til at sidde med i det såkaldte første række-panel.