Om siden

Portraitjm.jpg

Hvem er Lars Ahn, og hvorfor giver han sine historier væk?

Efter i årevis at have skrevet til først skrivebordsskuffen og derefter harddisken fik jeg i 2007 trykt et par noveller i foreningen Fantastiks magasin Himmelskibet. Derefter vandt jeg Fantastiks novellekonkurrence og fik optaget en novelle i science fiction-antologien I overfladen – Lige under overfladen 2, som Science Fiction Cirklen udgav i 2008. Siden har jeg haft noveller med i flere andre antologier og har to gange vundet Niels Klim-prisen for bedste science fiction-novelle på dansk. I 2012 udkom min første novellesamling, Månebase Rødhætte.

Det har givet så meget blod på tanden, at jeg har besluttet at gøre mine skriverier offentligt tilgængelige på nettet. Jeg kommer ikke udenom, at denne fremgangsmåde er stærkt inspireret af den amerikanske forfatter Cory Doctorow, som har givet både noveller og romaner gratis væk på internettet, men samtidig formår at sælge bøger på traditionel vis. For mit eget vedkommende handler det først og fremmest om at nå ud til så mange læsere som muligt, og så må alle drømme om at kunne leve af det på sigt komme i anden række.

Jeg skriver for det meste, men ikke altid, inden for den fantastiske genre, dvs. historier som ikke foregår i den virkelige verden. Det skyldes ikke kun min egen begejstring for genren, men også at jeg mener, at vi bør udnytte vores fantasi, når nu vi er udstyret med én. Hovedparten af novellerne vil derfor være enten fantasy, horror eller science fiction, så hvis du er mere til socialrealisme, minimalprosa eller samtalebøger, er dette her måske ikke lige noget for dig. Men prøv alligevel, man kan altid blive overrasket.

Tanken er, at jeg løbende vil lægge nye historier ud på denne side, men det er umuligt for mig at sige, hvornår og hvor tit. Her spiller andre faktorer ind: mit arbejde, hvornår inspirationen rammer, og hvad der ellers foregår i mit liv.

Alle noveller og artikler på denne hjemmeside er licenseret under Creative Commons. Det vil sige, at de kan læses og downloade gratis og må distribueres frit til alle og enhver. Til gengæld må du ikke ændre så meget som et komma i teksten uden min tilladelse, udnytte den i kommerciel sammenhæng eller bilde folk ind, at du er forfatteren.